Home / ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ»

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΜΒΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Δημητσάνας 47, Κ. Τούμπα)

25/2/2013, στις 7μ.μ.

 

Σε έναν από τους πιο σημαντικούς ποιητές μας στον Νικηφόρο Βρεττάκο, είναι αφιερωμένη η «Ανθολογία Ποίησης και Πεζού Λόγου-Αφιέρωμα στον ποιητή-ακαδημαϊκό Νικηφόρο Βρεττάκο» (επιμ. Βασιλική Β. Παππά και Εύα Πετροπούλου-Λιανού), που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.00, στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης, στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Για τον διακεκριμένο ποιητή, θα μιλήσουν οι:

Βασιλική Β. Παππά (Ms σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ποιήτρια)

Γιάννης Τζανής (Dr φιλόλογος-λογοτέχνης)

Ζαχαρίας Προδρόμου (ποιητής-λογοτέχνης)

Θα προβληθούν video με μελοποιημένη ποίηση του Βρεττάκου.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

 Στην έκδοση της Ανθολογίας συμμετέχουν οι λογοτέχνες:

Αγαθοκλέους Μάριος

Αρκέτος Γιάννης

Αστερόσκονη-Βασιλείου Ελένη

Δέρβου Αρχοντία

Ελέαν

Κακούρη Γλυκερία

Κανελλοπούλου Μαριλένα

Ντόβας Μιλτιάδης

Ξηρογιάννη Ασημίνα

Παμπουκτσή Γιώτα

Πάνος Φώτιος

Παπά Κατερίνα

Παππά Β. Βασιλική

Πετροπούλου-Λιανού Εύα

Πουλημενάκου Τζούλια

Σκαβάντζος Κοσμάς

Σκαβάντζου-Κτενιουδάκη Άννα-Μαρία

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Β. ΠΑΠΠΑ

Η Βασιλική Παππά γεννήθηκε στα Τρίκαλα αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία.         Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας. Απέκτησε δίπλωμα από τη Σχολή Στελεχών Παιδικών Εξοχών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης (γραφής BRAILLE),  το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το τμήμα Θεατρικής Εκπαίδευσης της ΧΑΝΘ,  Κουκλοθέατρου, Αφήγησης και Μυθοπλασίας και το Εργαστήρι-Φώνηση. Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μarketing – Μanagemet, δημιουργίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εφαρμογής των Βαλκανικών Γλωσσών στην Αξιοποίηση Πηγών, Προστασίας και Διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος καθώς και Διάχυσης της Πληροφόρησης.

Εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε θέματα: Οργάνωσης και Διοίκησης Σχολικών Μονάδων, Επικοινωνίας – Δημοσίων σχέσεων, Ειδικής Αγωγής και Μαθησιακών Δυσκολιών.

Μεγάλος αριθμός άρθρων της είναι δημοσιευμένα στο περιοδικό “Γρηγόριος Παλαμάς”, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών και σε πολλά άλλα επιστημονικά περιοδικά.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολόγια ποίησης και πεζού λόγου και σε περιοδικά.

Δημοσιογραφεί στις ομογενειακές εφημερίδες «Hellenic Voice» του Σικάγου, «Ελληνική Γνώμη» στη Γερμανία και στη διαδικτυακή εφημερίδα www.gnomihalkidikis.gr.

Είναι μητέρα του Μάριου, που σήμερα είναι 20 χρόνων και της Τζένης 16.

Εκτενή αναφορά του βιογραφικού και του συγγραφικού της έργου γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΥΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΝΟΥ

Η Εύα Πετροπούλου – Λιανού κανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά “Geraldine et le lutin du lac”, το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee. Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στην σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα Le Libre Journal.

Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash n’ art, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις. Παράλληλα σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Lettres Modernes, γιατί πότε δεν είναι αργά να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας.

Εκτενή αναφορά στο συγγραφικό έργο της κυρίας Πετροπούλου γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

 

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ