Άρχων Ευταξίας της Μ.τ.Χ.Ε. ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος (Διευθυτής Γυμνασίου/Λυκείου Ίμβρου). ΑΞΙΟΣ!
Άρχων Ευταξίας της Μεγάλης Εκκλησίας χειροθετήθηκε απόψε (20.8.2020) από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Χοροστασίας στον Εσπερινό, ο κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος εξ Αγριδίων της Ίμβρου ορμώμενος, σήμερα Διευθυντής και Φιλόλογος του επαναλειτουργήσαντος εσχάτως Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της νήσου. Μετά την Χειροθεσία, με θερμά λόγια αγάπης προσφώνησε ο Πατριάρχης τον νέον Άρχοντα, ο δε τιμηθείς αντιφώνησε ευχαριστώντας ευγνωμόνως.
Στην τελετή παραβρέθηκε πολύς κόσμος, πλην όμως εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα λόγω πανδημίας θα ήταν πολλοί περισσότεροι. Την Ιμβριακή Ένωση εκπροσώπησε η Καλλιόπη Κανάκη.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε την καθοριστική συμβολή της Άννας Κουτσομάλλη, της Βούλας Μπερμπέρη, του Λάκη Βίγκα, του Σταύρου Γιωλτζόγλου, των Συλλόγων μας, του προσωπικού των σχολείων, των μαθητών και των οικογενειών τους και άλλων πολλών, η συμβολή του Ιωακείμ στην ίδρυση, στην καθημερινή λειτουργία, στο γεφύρωμα των σχολείων και της Κοινότητάς μας γενικότερα με την τοπική κοινωνία, την τουρκική αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη ήταν και εξακολουθεί να είναι καθοριστική. Η αναγόρευσή του σε Άρχοντα από τον Παναγιώτατο αποδίδει και για τους λόγους αυτούς τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και δι’ αυτού επιβραβεύει μια συλλογική προσπάθεια που συμπλήρωσε ήδη 10 χρόνια και διανύει μια διαρκώς ανοδική πορεία σε πείσμα των καιρών και αυτών ακόμη των πανδημιών.
Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, διευθυντής σήμερα του Γυμνασίου – Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, γεννήθηκε στην Ίμβρο, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 8 ετών, για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο επειδή η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο είχε απαγορευτεί από το 1964. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ζωγράφειο της Πόλης και στη συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Δούλεψε 25 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε ιδιωτικά, δημόσια και εκκλησιαστικά σχολεία. Από αυτά, πέντε χρόνια δίδαξε με απόσπαση στη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ εργαζόταν στην Αθήνα το 2015, ως φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, του ζητήθηκε να αναλάβει το υπό ίδρυση τότε σχολείο στην Ίμβρο, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού. Η προσφορά του στην αναγέννηση της Ιμβριακής Παιδείας στα χώματα της πατρίδας και στην ανασυγκρότηση της Ιμβριακής κοινότητας έχει υπάρξει καθοριστική.
Άξιος!
Οι περισσότερες φωτογραφίες ανήκουν στον Metin Demir. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από συμπατριώτες που ανέβασαν στο Facebook.
Την προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Την αντιφώνηση του Ιωακείμ Καμπουρόπουλου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Το οφφίκιο που του απονεμήθηκε μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Το βίντεο της τελετής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ