Home / 1Η ΣΕΛΙΔΑ (SLIDER) / Ηγούμενος Εφραίμ για την αθώωσή του: «Ευχαριστούμε την Παναγία κι όλους όσους μας στάθηκαν»

Ηγούμενος Εφραίμ για την αθώωσή του: «Ευχαριστούμε την Παναγία κι όλους όσους μας στάθηκαν»

Ηγούμενος Εφραίμ για την αθώωσή του: «Ευχαριστούμε την Παναγία κι όλους όσους μας στάθηκαν»

Ευχαριστώντας τον Θεό την Παναγία και όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος όσο και η αδελφότητα της Μονής Βατοπαιδίου, εξήλθε του Εφετίου Αθηνών ο γέροντας Εφραίμ. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Θεό».

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Αθώους έκρινε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών -σήμερα 21 Μαρτίου 2017- τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου μετά από 8 χρόνια ταλαιπωρίας και 60 δικάσιμες μέσα σε δυο χρόνια.

Θυμίζουμε ότι και η εισήγηση  της εισαγγελέως ήταν αθωωτική πριν από ένα μήνα ενώ το θέμα της ιδιοκτησίας της Μονής για τη Λίμνη Βιστωνίδα που εποφθαλμιά το δημόσιο θα κριθεί στα αστικά δικαστήρια.

Αυτό άλλωστε είναι ο διακαής πόθος του δημοσίου, να αποκτήσει τη λίμνη Βιστωνίδα που ανήκει στη Μονή σύμφωνα με τα πατριαρχικά έγγραφα και βακούφια από Τουρκοκρατίας.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

«Με την σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαθίσταται η τιμή όσων αδίκως ταλαιπωρήθηκαν επί μία σχεδόν δεκαετία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου δοξολογεί όμως τον Θεό που επέτρεψε την αναμενόμενη δικαίωση.

θα μπορέσει έτσι να συνεχίσει απερίσπαστη το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της.

Ευχαριστίες εκφράζονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην Εκκλησία της Ελλάδας, στα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων και σε όλον τον κλήρο και τον λαό που ήταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας».

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ