Home / ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ / Οι Ίμβριοι καταδικάζουν τη βεβήλωση του τουρκικού νεκροταφείου της Νίκαιας

Οι Ίμβριοι καταδικάζουν τη βεβήλωση του τουρκικού νεκροταφείου της Νίκαιας

Στις 29 Οκτωβρίου 2010 (επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας) άγνωστοι εισέβαλαν στο χριστιανικό νεκροταφείο της Παναγίας, πρωτεύουσας της Ίμβρου, και κατέστρεψαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα 78 τάφους.

 

Συγκλονισμένοι από την εγκληματική αυτή πράξη είχαμε εκφράσει τότε τον αποτροπιασμό μας για τη βεβήλωση των ιερών και οσίων μας και ζητήσαμε από την τουρκική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων εγκληματιών. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα οι δράστες παραμένουν «άγνωστοι».

Πληροφορούμαστε τώρα από τα ΜΜΕ τη βεβήλωση του χώρου του τουρκικού νεκροταφείου στη Νίκαια Αττικής (Παλαιά Κοκκινιά) που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, ανήμερα δηλαδή της Εθνικής Εορτής.

 

Από σεβασμό στη μνήμη των δικών μας νεκρών, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και την επίθεση αυτή, που προσβάλλει κάθε Έλληνα και κάθε άνθρωπο. Οι Ίμβριοι – θύματα οι ίδιοι παρόμοιων περιστατικών– γνωρίζουμε τον πόνο και τη θλίψη που προκαλούν επιθέσεις σε νεκρούς.

 

Πράξεις όπως αυτές, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, μόνο αισθήματα αποστροφής μπορούν να προκαλέσουν σε υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους. Και είναι προφανές ότι υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών προς χάρη όσων ωφελούνται από τη διαρκή αντιπαλότητα.

 

Ελπίζουμε οι δράστες και των δύο αυτών εγκλημάτων να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μόνο έτσι θα απόσχουν οι ίδιοι από ανάλογες πράξεις στο μέλλον. Μόνο έτσι θα συνετιστούν οι επίδοξοι μιμητές τους σε Ελλάδα και Τουρκία.

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ:  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΜΒΡΙΩΝ (ΑΘΗΝΩΝ) ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 80 Δημητσάνας 47
171 22 Νέα Σμύρνη 544 54 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 210 9347957 Τηλ. 2310 989654
Φαξ:  210 9345096 Φαξ: 2310 936180
E-mail: info@imvrosisland.org Ε-mail: info@imbrosunion.com

 

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ