Home / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Ίμβρο

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Ίμβρο

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στην Ίμβρο. Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στις 10.50 π.μ. έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου, όπου τον υποδέχτηκαν οι αρχές του τόπου μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος.  Στη συνέχεια μετέβηκε στην Πρωτεύουσα του νησιού “Παναγία” όπου μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Επόμενος σταθμός το χωριό των Αγίων Θεοδώρων. Εκεί τον περίμεναν πάρα πολλοί Ίμβριοι και η Αντιπροσωπεία των Ιμβρίων του εξωτερικού αποτελούμενη από τον κ. Κ. Χριστοφορίδη (Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών), τον κ. Π. Σταματίδη (Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης), τον Κ. Βάντσο (Α΄Αντιπρόεδρο της Ι.Ε.Μ.Θ.), τον κ. Π. Ασανάκη (Γ.Γραμματέα του Σ.Ι.Α.) και τον κ. Γ. Κομνηνάρα (Γ.Γραμματέα της Ι.Ε.Μ.Θ.). Μπροστά στο παλιό Νηπιαγωγείο (στο Σύλλογο Π.Α.Β.Α.) ο Πρόεδρος Αμπνουλάχ Γκιούλ χαιρέτησε έναν έναν όλους τους παρευρισκομένους και έκανε μια σύντομη περιήγηση στο εσωτερικό  του Συλλόγου. Κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς το καφενείο που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του Πατριάρχη, όπου και κάθισαν με την σύζυγο του. Εκεί συνομίλησε με κάποιους Ιμβρίους καθώς και με τους Προέδρους των Σωματείων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι οποίοι αφού τον ευχαρίστησαν για την άφιξη του στο νησί συζήτησαν μαζί του και του επέδωσαν τα αιτήματά τους (όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω). Από κει επισκέφθηκε το Σχολείο που πρόκειται να λειτουργήσει από τη νέα σεζόν και κατευθύνθηκε προς την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου συνοδευόμενος από τον Πατέρα Αστέριο. Τέλος αναχώρησε για το επίσημο γεύμα που είχαν οργανώσει οι αρχές του τόπου μεταξύ των οποίων ήταν προσκεκλημένος κι ο Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος.

Τα Ιμβριακά Σωματεία ανά τον κόσμο χαιρετίζουν την Ιστορική αυτή επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ίμβρο και ελπίζουν στην διευθέτηση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του έδωσαν τα Ιμβριακά Σωματεία στον κ. Αμπνουλάχ Γκιουλ. Πατήστε epistolhgul _2_-1 .

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ