Home / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνάντηση για το μέλλον της μειονοτικής παιδείας στην Τουρκία

Συνάντηση για το μέλλον της μειονοτικής παιδείας στην Τουρκία

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου του 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας της Τουρκίας Ömer Dinçer, με τους διευθυντές, ιδρυτές και προέδρους των εφορειών όλων των μειονοτικών σχολείων.

Εκ μέρους της ρωμαίικης κοινότητας παρευρέθηκαν οι διευθυντές των σχολείων, καθηγητές, πρόεδροι εφορειών και ιδρυτές από τα εν ενεργεία σχολεία αλλά και από τα σχολεία τα οποία είναι απενεργοποιημένα.

Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης πήρε σημειώσεις για όλα τα θέματα και δήλωσε πως είναι προσωπικά στη διάθεση όλων για να εξευρεθούν λύσεις και να παρασχεθούν κάθε είδους διευκολύνσεις για τη διευθέτηση των προβλημάτων.

Τον λόγο επίσης έλαβε και ο κ. Λάκης Βίγκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, ο οποίος ζήτησε να γίνει ενημέρωση από το Υπουργείο σχετικά με το δίκαιο αίτημα της ομογένειας της Ίμβρου, να επαναλειτουργήσει στο νησί μειονοτικό σχολείο. Στο θέμα αυτό ο Υπουργός υπέδειξε ορισμένες προτάσεις οι οποίες, συμφωνήθηκε, να μελετηθούν από όλους και να συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση.
Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης χαιρετίζει τη σοβαρή εξέλιξη στο πάγιο αίτημα των Ιμβρίων για επαναλειτουργία Ελληνικού Μειονοτικού Σχολείου στην Ίμβρο. Το μέλλον των Ρωμιών στην Ίμβρο, στην Τένεδο και στην Πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επίλυση των προβλημάτων της μειονοτικής Παιδείας. Η Ι.Ε.Μ.Θ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ρωμαίικων Βακουφίων κ. Λάκη Βίγκα καθώς και τους εκπροσώπους της Ομογένειας για την έμπρακτη υποστήριξή τους σε μια από τις βασικές επιδιώξεις των Ιμβρίων.

Ίσως η Χριστουγεννιάτικη Κάρτα της Ιμβριακής Ένωσης, όπου εκφράζει την επιθυμία των Ιμβρίων για επαναλειτουργία του Σχολείου, να μην είναι μόνο μια ευχή αλλά να γίνει και πράξη.

νεα 2012

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.rumvader.org/

 

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ