Home / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Τουρκίας στο Ιφτάρ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Τουρκίας στο Ιφτάρ

Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης προς τους μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας  απηύθυνε ο Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας Αμπντουλάχ  Γκιουλ σε ομιλία του που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια δείπνου της νηστείας του Ραμαζανίου (Ιφτάρ),  το οποίο παρέθεσαν οι  Ομοσπονδίες  και Σύνδεσμοι των Αλεβίδων και  Μπεκτασίδων της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης. Ο  Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι αυτή η χώρα “ανήκει σε όλους μας και θα πρέπει να συνυπάρχουμε σεβόμενοι και αγαπώντας ο ένας τον άλλον”.

Επίσης πρόσθεσε ότι  εκφράζει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για την παρουσία στο δείπνο Ιφταρ και μη μουσουλμάνων εκλεκτών λαϊκών εκπροσώπων και θρησκευτικών λειτουργών, εκτός από τους μουσουλμάνους, όπως είπε, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία της χώρας.

Στο δείπνο παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο Γκιούλ του ευχήθηκε να περάσει καλές ημέρες Ραμαζανίου.

Στο δείπνο παρέστησαν 800 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων ο υπουργόςΕξωτερικών, βουλευτές, ο Νομάρχης της Πόλης, δήμαρχοι, θρησκευτικοί λειτουργοί των μειονοτήτων, ο Γενικός Πρόξενος της  Αμερικής και αλλων χωρών, επιχειρηματίες  και άλλοι.

                                                                                                              

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ