Home / 1Η ΣΕΛΙΔΑ (SLIDER) / Τα Ιμβριακά Σωματεία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής

Τα Ιμβριακά Σωματεία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής

Τα Ιμβριακά Σωματεία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής

Ιδιαίτερα τιμητική για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της  Ίμβρου και της Τενέδου ήταν η πρόσκληση στην τελευταία απολογιστική συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Θεσσαλονίκη και ο  Σύλλογος Ιμβρίων με έδρα την Αθήνα κλήθηκαν να συμμετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Οι Πρόεδροι των Ιμβριακών Σωματείων Παύλος Σταματίδης (Ι.Ε.Μ.Θ.) και Πάρις Ασανάκης (Σ.Ι.Α.) αναφέρθηκαν στα τελευταία γεγονότα, μετά την συνεδρίαση του Μαΐου τρέχοντος έτους, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Ίμβρου που ξεκινάει με 30 μαθητές και με τους καλύτερους οιωνούς, στον εορτασμό των 25 χρόνων Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τον Αύγουστο στην Ίμβρο, στη σημασία της επίσκεψης στο νησί μελών – Βουλευτών της Επιτροπής, καθώς και σε θέματα που απασχολούν τους Ιμβρίους. Τέλος ευχήθηκαν η νέα επιτροπή να δείξει το ίδιο ή και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την απελθούσα για τα ζητήματά τους.

Όλη την συνεδρίαση της Επιτροπής μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ

IMG_0885

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ