Home / 1Η ΣΕΛΙΔΑ (SLIDER) / Το Ζάππειο στην Ίμβρο

Το Ζάππειο στην Ίμβρο

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Γράφει η Γεωργία Μπίτση

Το Γυμνάσιο – Λύκειο του Ζαππείου πραγματοποίησε από 12-14 Ιουνίου εκπαιδευτική – πολιτιστική εκδρομή στο πανέμορφο νησί της  Ίμβρου.

Την πρώτη μέρα εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσίασαν μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια στην αίθουσα του νεοσύστατου Συλλόγου Σχοινουδίου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Ίμβρου. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση Σχοινουδιωτών και άλλων χωριανών, καθώς και των μαθητών της Ίμβρου. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Τιμολέων Τσακνής με την παρέα του παίζοντας ιμβριώτικους σκοπούς. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές ιμβριώτικες συνταγές από τους κατοίκους του Σχοινουδίου.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ζαππείου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Αγριδίων, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους τους και πήραν μέρος σε κοινές δραστηριότητες (σεμινάριο παραδοσιακών χορών, αγώνες πιγκ-πογκ).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων η θεατρική ομάδα του Ζαππείου Λυκείου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο του Ν. Κοιλού «Κατσικοκλέφτες» σε σκηνοθεσία του Άγγελου Ντούρλαρη.

Η εκδρομή του σχολείου  ολοκληρώθηκε την τρίτη μέρα με κολύμπι και αθλοπαιδιές στην όμορφη παραλία του Κέφαλου.

Την εκδρομή στήριξε οικονομικά η Εφορία του Ζαππείου και η Κοινότητα Σταυροδρομίου παραχώρησε το λεωφορείο.

Τους μαθητές του Ζαππείου συνόδευσαν: η υποδιευθύντρια του Λυκείου Sibel Kahraman, και οι εκπαιδευτικοί: Ρίκα Μπεκιάρη Παντελάρα, Τριανταφυλλιά Ανδρικοπούλου, Ευγενία Καλογέρου,Κίττυ Σκουλίδου και Γιάννης Κώτσιας.

Υπεύθυνοι για την διοργάνωση της εκδρομής ήταν η Γεωργία Μπίτση και ο Άγγελος Ντούρλαρης.

IMG_4535 IMG_4557 IMG_4561 IMG_6311 IMG_9610 IMG_9618 IMG_9714

 

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ