Ανθρώπων Ιστορίες στην TV 100: “όσο δύο αυγά….” Των Ιμβρίων το νησί
Ανθρώπων Ιστορίες TV100 Δευτέρα 22/2/21, ώρα 9μμ και Πέμπτη 25/2/21, ώρα 12μμ
H Ίμβρος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέμε ότι πίσω από την Ιστορία υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειές της. Τις συνέπειες της πολιτικής πράξης και της πολιτικής αδράνειας.
Στην εκπομπή “Ανθρώπων Ιστορίες – Όσο δύο αυγά…”, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 22/2/2021, θα δείτε την όχι ιδιαίτερα γνωστή ιστορία του μαρτυρικού νησιού μέσα από τις μνήμες και τις ιστορίες των ανθρώπων της. Και φυσικά θα μάθετε το ρόλο των αυγών στον “σιωπηρό” ξεριζωμό του ελληνισμού της Ίμβρου (και της Τενέδου).
Η συνθήκη της Λωζάνης, οι απαλλοτριώσεις των περιουσιών, το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, ο ξεριζωμός, η λαχτάρα της επιστροφής μέσα από τις αφηγήσεις όσων έζησαν την ιστορία του μαρτυρικού νησιού.
Μιλούν:
- Νικόλαος Κανάκης (από τους παλιούς που πρόλαβαν και τις καλές μέρες)
- Παύλος Σταματίδης – Πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης
- Γιώργος Χριστοφορίδης Γεν. Γραμματέας Ι.Ε.Μ.Θ.
- Κωνσταντίνος Βάντσιος Α΄ Αντιπρόεδρος Ι.Ε.Μ.Θ.
(και οι τρεις από τα παιδιά που ξεριζώθηκαν)
- Φίλιππος Μήτσας μέλος του Δ.Σ. της Ι.Ε.Μ.Θ.(από τα παιδιά που επέστρεψαν)
και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος
📷 Αρχισυνταξία – παρουσίαση: Γιάννης Κεσσόπουλος
📷Σκηνοθεσία – μοντάζ: Στέργιος Φουρκιώτης
📷Logo Design by Mike Rafail
🎼Μουσική: Mottet
#desTV100
Το trailer της εκπομπής μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ