Home / 1Η ΣΕΛΙΔΑ (SLIDER) / Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου στην Ελλάδα

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου στην Ελλάδα

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου στην Ελλάδα

Συνοδευόμενος από εκπροσώπους των Ιμβριακών Σωματείων επισκέφθηκε την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Σημαντικές επαφές είχε στην Αθήνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της πρώτης, μετά την εκλογή και ενθρόνισή του, επισκέψεώς του στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.  Στόχος της επίσκεψής του  να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου στην Ίμβρο και στην Τένεδο, με την στήριξη των Σχολείων των νησιών αυτών.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ο οποίος συνοδευόταν από τους κ.κ. Παύλο Σταματίδη, Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιο Πούλαδο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, Πάρι Ασανάκη, εκπρόσωπο των Ιμβριακών Σωματείων στο Σ.Ο.Π., και Χρήστο Κάλφα, Πρόεδρο του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης», δέχθηκαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός υποδέχτηκε και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των Ιμβριακών Σωματείων (είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση και είχε επισκεφθεί το νησί).

Επίσης ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου και οι εκπρόσωποι των Ιμβριακών και Τενεδιακών Σωματείων είχαν συναντήσεις με τους Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Βλάση και Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, τον Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου και οι εκπρόσωποι των Ιμβριακών και Τενεδιακών Σωματείων, εκφράζουν τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς την Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και προς τον Εξοχότατο  Πρωθυπουργό της Ελλάδος και τα στελέχη της Κυβερνήσεώς του, καθώς και προς όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να έχουν γόνιμο διάλογο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, είχε συνάντηση με το Σύλλογο Τενεδίων «Ο ΤΕΝΝΗΣ», την Παναγία Ιμβριώτισσα στη Σαλαμίνα όπου λειτούργησε και στο τέλος της επίσκεψης του στην Ελλάδα επισκέφθηκε την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24/9/2020 ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι Ίμβριοι της πόλης, στη κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας Θράκης «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε σύσσωμο το Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σταματίδης με τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Χριστοφορίδη, οι οποίοι και προσφώνησαν τον Ποιμενάρχη τους στην σεμνή εκδήλωση που ακολούθησε. Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος τόνισε το γεγονός της λειτουργίας του σχολείου στο νησί το οποίο αριθμεί 59 μαθητές, κομίζοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το παρόν και μέλλον της Ίμβρου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακροβιότερο Ίμβριο Πατριάρχη και στο όνειρό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολoμαίου, να μην πεθάνει η Ίμβρος. Μίλησε, επίσης, για την πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψή του στην Ελλάδα και στις αρχές της πατρίδας, στους οποίους μετέφερε τον παλμό και τον έντιμο και πατριωτικό αγώνα των Ιμβρίων. «Η Ενθρόνιση μου έγινε στις καρδιές σας, και αυτή είναι η καλύτερη Ενθρόνιση» τόνισε και έκλεισε τον λόγο του.

Ξεναγήθηκε στο φιλόξενο κτήριο της Ένωσης, στο Μουσείο, στη Βιβλιοθήκη, μίλησε με το ΔΣ της Ιμβριακής Ένωσης, το τμήμα Νεολαίας, με τον Πρόεδρο της ΕΜΙΤ κ. Γιάννη Γιαννάκη, με τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Απόστολο Παπαδόπουλο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και με συμπατριώτες. Προσφέρθηκε κέρασμα στο εντευκτήριο της Ένωσης και το ΔΣ του παρέθεσε γεύμα  στην ταβέρνα «ΙΜΒΡΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Μητροπολίτη στην Ελλάδα έγιναν πολλές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Ιμβριακών Σωματείων για πολλά θέματα που απασχολούν το νησί. Ήταν μία πέρα για πέρα εποικοδομητική επίσκεψη που επιτρέπει σε όλους τους Ιμβρίους να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον τους στο νησί.

Τον Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης κ. Παύλο Σταματίδη συνόδευσαν στο ταξίδι τους ο Γεώργιος Φυντάνης (μέλος του ΔΣ της ΙΕΜΘ) και ο Γεώργιος Σταματίδης (Γεν. Γραμματέας του τμήματος Νεολαίας της ΙΕΜΘ)

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε το www.orthodoxianewsagency.gr ΕΔΩ

Στο Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών

Στην Παναγία Ιμβριώτισσα στη Σαλαμίνα

Στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης

Με τον Αθανάσιο Μαρτίνο

Με τον Ιωάννη Χρυσουλάκη

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ