Home / 1Η ΣΕΛΙΔΑ (SLIDER) / Συνοπτική ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει για τη δράση της Ιμβριακής Ένωσης

Συνοπτική ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει για τη δράση της Ιμβριακής Ένωσης

Συνοπτική ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει για τη δράση της Ιμβριακής Ένωσης

Μπορεί η χρονιά που διανύουμε να είναι δίσεκτη κυριολεκτικά και μεταφορικά αλλά η Ιμβριακη Ένωση στο μέτρο του δυνατού ,κατόρθωσε να πραγματοποιήσει αρκετούς από τους στόχους και τις δράσεις της!

Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου κύλησε ομαλά με κορυφαία εκδήλωση την Γιορτή των γραμμάτων – Κοπή Βασιλόπιτας, την παρουσίαση του βιβλίου “το Εισοδικό της Αγίας Σοφίας” του Συμπατριώτη μας Χριστόφορου Σωφρονίου και τον καθιερωμένο Αποκριάτικο Χορό!

Το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου η Ένωσή μας όπως όλα τα σωματεία ανέστειλε τις εκδηλώσεις της,  δεν ανέστειλε όμως τις δράσεις της! το ΔΣ συνεδρίαζε κανονικά, η επικοινωνία με την Πατρίδα και τον νέο Μητροπολίτη μας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή, το περιοδικό εκδόθηκε μέσα στα χρονικά πλαίσια που επέτρεπε η καραντίνα και το τμήμα βοήθειας και αλληλεγγύης του συλλόγου μας βοήθησε οικονομικά οικογένειες ιμβριων που έχουν ανάγκη!

Τον Ιούνιο με την χαλάρωση των μέτρων πραγματοποιήθηκε η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση και η εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου με αξιοσημείωτη συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.

Με τον ερχομό του καλοκαιριού η σκέψη όλων ήταν στραμμένη προς την Ίμβρο και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Σύσσωμο σχεδόν το ΔΣ με τον Πρόεδρο επικεφαλής μετέβη στην πατρίδα μας για το χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο γεγονός!

Ο Αύγουστος, ο μήνας που όλοι οι Ίμβριοι τρέχουν με λαχτάρα στην πατρίδα. Φέτος λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία ήταν λιγότεροι οι συμπατριώτες που βρέθηκαν στο νησί!

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με αισιοδοξία και το ΔΣ μας συνεδρίαζε κανονικά προγραμματίζοντας τις εκδηλώσεις και την λειτουργία των τμημάτων της Ένωσης μας πλην όμως η εξέλιξη της πανδημίας και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων ιδίως στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα μας επέβαλαν την αναβολή όλων των εκδηλώσεων.

Τον Οκτώβριο με πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη μας, οι Πρόεδροι των Σωματείων μας επισκέφτηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και υπουργούς της Κυβέρνησης στην Αθήνα και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τους Ιμβρίους στην πατρίδα μας. Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ιμβριακής Ένωσης επισκέφτηκε την Σαλαμίνα και ιερούργησε στην Παναγία την Ιμβιώτισσα!

Ο Μητροπολίτης μας επιστρέφοντας οδικώς για την Ίμβρο επισκέφτηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ιμβριακής Ένωσης όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους συμπατριώτες μας!

Η Ιμβριακή Ένωση κυκλοφόρησε μάσκες με το λογότυπο της Ίμβρου.

Παράλληλα ετοιμάστηκε και εκδόθηκε το συλλεκτικό ημερολόγιο με θέμα τα αγριολούλουδα της Ίμβρου!

Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από το Στράτο Βλασακίδη για τα ‘Κοινωνικά Δίκτυα» για τα μέλη του ΔΣ και του τμήματος Νεολαίας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας το ΔΣ της Ι.Ε.Μ.Θ. προσπάθησε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους συμπατριώτες μας που ζουν στην Ίμβρο αλλά και στην Ελλάδα. Τα μέλη του με επικεφαλής τον Πρόεδρο στάθηκαν αρωγοί σε όσους Ιμβρίους ζήτησαν την βοήθεια τους. Κλείνοντας την χρονιά δεν θα μπορούσαμε αυτές τις άγιες ημέρες να ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Έτσι μέλη του τμήματος Βοήθειας και Αλληλεγγύης επισκέφτηκαν οικογένειες Ιμβρίων και τους παρέδωσαν χρηματικές επιταγές.

Τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν σε διάφορες διαδικτυακές συναντήσεις ποικίλων θεμάτων.

Ταυτόχρονα γίνονται μικρές εργασίες στις υποδομές του κτηρίου.

Η Γραμματεία της Ιμβριακής Ένωσης λειτουργεί κανονικά κάθε μέρα 5 – 8.30μμ εκτός Σ/Κ.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο. Μία χρονιά που υπολειτουργούν υπηρεσίες, κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το μέλλον. Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, να είμαστε κατά το δυνατόν κοντά στην Πατρίδα, κοντά στα μέλη μας και να δράσουμε με όποιον τρόπο είναι πρόσφορος και εφικτός. Τα πολιτιστικά τμήματα είναι αδύνατον να λειτουργήσουν. Το ΔΣ δεν σταμάτησε να λειτουργεί και να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο τα όποια προβλήματα που παρουσιάζονται. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ίμβρο, τους συμπατριώτες και τους Φίλους της Ίμβρου. Θα τα καταφέρουμε.

Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα επανέλθουμε στην πρότερα κατάσταση και με ακόμη περισσότερη διάθεση. Ευχόμαστε σε όλους σας, Ιμβρίους και  Φίλους των Ιμβρίων Υγεία, Καλή κι Ευλογημένη η Νέα Χρονιά που ανατέλλει!

Το Δ.Σ. της Ι.Ε.Μ.Θ.

ΙΜΒΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ